AÇIK PERDE

KUNDURA SİNEMA

  • 15 Aralık 2019 | Pazar
    16:00
Ücretsiz gerçekleşecek etkinliğe katılmak için kayıt yaptırılması gerekmektedir.

Ücretsiz Gösterim
KAYIT FORMU

Genç Yetenekleri Kundura Sinema Açık Perde'de Keşfedin!

Beykoz Kundura’nın tarihi atmosferinde kapılarını açan Kundura Sinema, açılışının birinci yılında genç yönetmenlerin kurmaca, belgesel ve animasyon türündeki kısa yapımlarını beyaz perdede izleyiciyle buluşturuyor.

Filmlerini daha önce beyazperdede gösterme fırsatı olmamış yönetmenlerin yapımlarını Açık Perde’de izlemeye davetlisiniz.

15 Aralık günü saat 16:00'da gerçekleştirilecek gösterimlere BURADAN kayıt yaptırarak siz de katılabilirsiniz.

PROGRAM:
The Crane, 2018, 3’
Yönetmen | Mert Can Arslan
Geceleri insanları eğlendirmek için tavşan kostümü giyip sahneye çıkan Crane, aslında büyülü güçlere sahip bir sihirbazdır. Güçlerini kullanmak yerine insanların istediği soytarıya dönüşen sihirbaz, kitlelerin ve patronunun baskısı yüzünden her akşam soytarılık yaparak geçimini sağlar. Hayatını başka insanların beklentileri ve istekleri doğrultusunda yaşarken, güçleri de her geçen gün zayıflamaktadır.

Sosyal Mağara, 2019, 10’
Yönetmen | Ertan Alkan
30'lu yaşlarında bir beyaz yakalı hafta sonu ördek avına gider, ancak hiçbir şey avlayamaz. Bir çiftlikten ördekler alarak avlandığı sazlığa geri döner. Amacı ördekleri kendi avlamış gibi göstererek fotoğraf çekmektir. Bu kısa film insanın doğayla ilişkisini ve kendini teşhir edişinin ilk çağlardan günümüze geçirdiği evrimi irdelemeyi amaçlamaktadır.

Gateway To The Past, 2019, 14’
Yönetmen | Omar Alazzawi
Tek bir kişi, farklı zamanlar, üç farklı isim: Muhammed, Omar ve Ammar. Bağdat’ta geçirdiği beş yılın ardından gidebileceği tek yer olan Almutanabbi Caddesi’ne gelen anlatıcı, aradığı cevapların, ülkenin tarihi ve hatıralarıyla dolu bu mekânda olmadığını anlar. Geçmişiyle yeniden bağlantı kurmasını ve Irak’ta ölen babasını hatırlamasını sağlayan, Türkiye’de yaşayan annesi olacaktır.

Acil Çırak Aranıyor, 2019 15’
Yönetmen | Osman Çakır
Ülkemizde başta oto sanayi siteleri olmak üzere, zanaatkârlık geleneğinin sürdürülmeye çalışıldığı alanlarda çırak bulmak giderek zorlaşıyor.  Eskilerden beri tartışılagelen çocuk işçiliği meselesine, hayatlarını zanaatlarına adayan ustaların gözünden bakmak bizi farklı düşünmeye sevk ediyor. Kimilerine göre çocuk işçiler sömürülüyor, kimilerine göre ise küçük yaşta bir meslek ve zanaat öğrenmek şart. Ustaların aklındaysa tek bir soru var: “Bizden sonra ne olacak?”

Meryem Ana, 2018, 10’
Yönetmen | Hasan Ete
Eşinin vefatından sonra dağdan topladığı bitkilerle geçimini sağlayan ve 10 çocuğunu evlendiren Meryem Ana’nın, onu yalnız bırakmamak için evlenmeyen tek kızı ile birlikte verdiği mücadele anlatılmaktadır.

Bebek Düşü, 2019, 14’
Yönetmen | Berke Camekan
Otorite; işlevsiz bulduğu duygu, durum ve bireyleri yok etmektedir. Müziğin yok edilmesiyle dansçı olan Kadın da işlevsizleştiğinden, günü geldiğinde otorite tarafından öldürülecektir. Bir sabah gündelik bir anonsla bu haberi alan Erkek, işe gitmeyi bırakarak eşiyle beraber ölebilmek için kendini işlevsizleştirir.

Kırmızı Kazak, 2018, 9’
Yönetmen | Uygar Tanrıkulu
Mert, cinsel kimliğini gizlice yaşayan bir üniversite öğrencisidir. Kadın kıyafetleri giyerek Cansu’ya dönüştüğü tek yer kendi evidir. Bir gece cesaret edip Cansu olarak tek başına dışarı çıkar ve sokaklarda bir süre dolaşıp bir bara girer.

Servis, 2019, 14’
Yönetmen | Ramazan Kılıç
Nebahat, Anadolu’daki bir köy okuluna yeni tayin edilmiştir. Öğrencilerin okula traktörle geldiğini gören Nebahat’ın girişimiyle köye bir servis gönderilir, fakat şoförü yoktur. Araba kullanmayı bilmeyen Nebahat, köy minibüsünün şoförünü gözlemleyerek işi öğrenmeye çalışır. Bu süreçte birtakım zorluklarla karşılaşan Nebahat’ın amacı servis kullanmaya öğrenip, öğrencilerini sağ salim okula taşımaktır.

Kusurlu, 2019, 17’
Yönetmen | Bilen Sevda Könen
Gece dışarı çıkmak için hazırlanan Dilara, ev arkadaşı Kübra’nın kıyafet seçimine dair yorumları ve peşi sıra gelen eleştiri yağmuruyla hayatında ilk kez kendinde kusurlar bulmaya başlar. Karşısına çıkan veya bir sebepten belleğinde yer etmiş tüm kadınlarla kendini kıyaslayan Dilara’nın özgüveni bu sorgulamadan epey yara alır. Gecenin sonunda tüm bu düşüncelerden yorgun düşmüş halde evine dönen Dilara’yı sürpriz bir son beklemektedir.

Patates Olmak Çok Zor, 2018, 5’
Yönetmen | İlke İzgi
Annesiyle birlikte Kurak Kent’e taşınan Nadir, farklı genetik özellikleri sebebiyle bir patates insandır. Okulda zorbalığına maruz kalan Nadir, bir gün ders çıkışı onunla dalga geçen arkadaşlarından korkup kendini okul bahçesindeki toprağa gömerek saklanır. Çıktığında ise hem kendini hem de kasabayı kurtaracaktır.

    ÖNEMLİ BİLGİLER
    Oturma Düzeni:
    Koltuklarımız numaralı değildir.
    Mekân Kullanımı: Seyircilerimiz satın aldığı biletin seansından 2 saat önce alana kabul edilecektir.
    Sinema biletinin Beykoz Kundura içinde yer alan çekim platolarına giriş izni vermediğini önemle hatırlatır, belirtilen alan dışına çıkmamanızı rica ederiz.
    Profesyonel fotoğraf makinesi ile yazılı izin olmaksızın çekim yapılmasına müsaade verilmemektedir. Kayıt cihazlarınızı Beykoz Kundura girişinde güvenlik noktasına teslim etmenizi rica ederiz.
    Gösterim: Çocuk filmleri hariç tüm filmler orijinal dilinde Türkçe altyazılı gösterilecektir. Elektronik altyazı sisteminde teknik bir arıza çıkması durumunda, önce arızanın giderilmesine çalışılacak, bunun mümkün olmadığı durumlarda film gösterimine altyazısız devam edilecektir.
    Film gösterimlerinin başlamasından sonra salona izleyici alınmayacaktır. İzleyicilerimizin seanslara vaktinde gelmeye özen göstermelerini rica ederiz.
    Çocuk İzleyiciler: İşitme sağlığı açısından 3 yaşından küçük çocuklar sinema salonuna kabul edilmemektedir. Çocuk filmleri dışında 7 yaşından küçük çocukların sinema salonuna getirilmemesini rica ederiz.
    Kayıt: Gösterim sırasında kamera, fotoğraf makinesi, cep telefonu ve herhangi bir kayıt cihazı ile kayıt yapmak yasaktır.
    Yeme - İçme: Kundura Sinema’da yer alan yiyecek ve içecek hizmetinden faydalanabilir ya da Beykoz Kundura’nın restoranı Demirane’yi tercih edebilirsiniz.
    Program Değişikliği: Bizi sosyal medyadan takip etmeyi unutmayın! Elimizde olmayan nedenlerden ötürü program değişikliği olursa internet sitesi ve sosyal medya aracılığıyla duyuracağız.

    BİLET BİLGİLERİ
    Biletinizi Beykoz Kundura internet sitesinden ya da Kundura Gişe’den satın alabilirsiniz.
    Kundura Gişe Çalışma Saatleri:
    Hafta İçi:
    10:00 – 17:00
    Hafta Sonu: 12:00 – 21:00
    Bilgi İçin: gise@beykozkundura.com

    Programda değişiklik olmadığı sürece bilet iadesi ve değişiklik yapılmaz.
    Öğrenci bileti alanların sinema girişinde öğrenci kimliklerini göstermesi gereklidir.
    Sosyal medya hesaplarımızdan güncelleme ve kampanyalarımızı takip edebilirsiniz.

    Ulaşım bilgileri için tıklayınız.

Oturma Düzeni

Kundura Cinema Celebrates the 50th Anniversary of Moon Landing

Kundura Sinema'dan Ay'a Yolculuk

Kundura Sinema'da Wim Wenders Seçkisi